New Zealand er en relativt ny vinproducent på verdensmarkedet.
Først fra midten af 1990’erne tog produktionen rigtig fart. I særdeleshed skyldtes den eksplosive popularitet og vækst, øget globalt kendskab til en bestemt drue, dyrket i en bestemt region: Sauvignon Blanc fra Marlborough County. Druen fra Bordeaux og Sancerre i Frankrig er gennem tiden blevet udviklet lokalt fra sin franske basis til mere frisk vin med komplekse smage af hyld, vandkarse, grøn te og eksotiske frugter.
New Zealand består af to hovedøer i nordlig-sydlig retning, og grundlaget for dyrkningen af druen er perfekt på Sydøen i føromtalte distrikt opkaldt efter 16-1700-tallets berømte general John Churchill, hertugen af Marlborough. Området står for 40 % af den samlede vinproduktion med fremragende betingelser for koldklima hvidvin. På baggrund af ovenstående er det således nok ikke overraskende, at vi har forelsket os i to hvidvine baseret på netop Sauvignon Blanc fra Marlborough County.
Læs mere
1 vare