Der er ikke noget bedre end sommeraftener, hvor grillen er tændt, og familie eller venner er samlet. Men hvilke vine skal med på terrassen til grillmaden? Og hvad med bøffer, der som bekendt kan spises året rundt - selv når det sner udenfor? Vi guider til de rette vine til grill og bøffer.
Hvis vi starter med de røde bøffer, anbefaler vi en rødvin - og gerne en fyldig en af slagsen. et kan for eksempel være en god Amarone fra Italien. Eller det kan være en vin lavet på Syrah-druen, der især er udbredt i Frankrig. Disse anbefalinger gælder både bøffer lavet på panden og på grillen.
Udvider vi grillmenuen, bliver det mere avanceret at vælge den rette vin til maden.
Til det klassiske mix af kød og pølser med godt knald på krydderier, marinader og dyppelser skal du gå efter en vin, der også selv har masser af smag. Det kan være en Zinfandel fra USA, en Tempranillo fra Spanien eller en Shiraz fra Australien.
Disse vil også være gode til en hjemmelavet bruger på grillen.
Lægger du i stedet lyst kød på grillen, bør du overveje en hvidvin. Her er Chardonnay ofte en sikker vinder. Den går godt til både kylling, svinekoteletter og grillet grønt. Men hvis du krydrer kyllingen kraftigt, vil en lettere rødvin på eksempelvis Pinot Noir være et bedre bud.
Griller du fisk og skaldyr, er vi ovre i nogle helt andre overvejelser. Se, hvilke vine der passer til fisk her.
Uanset hvad der er på menuen, må du ikke glemme en god rosé til både kokken og gæsterne, mens der grilles.
Er du i tvivl om, hvilken vin der passer til grillmaden? Så tøv endelig ikke med at ringe og få hjælp fra en af vores dygtige vinkonsulenter.
Læs mere
41 varer