Vin til desserter
Komplimenterende vine til det søde køkken
En god dessert fortjener et godt glas vin til. Man kan knokle lige så meget for at få en luftig chokolademousse som for at stege en bøf til perfektion. Derfor har din dessert fortjent en lige så god vin som for- og hovedretten.
Men dessertvin er et vidt begreb, og du kan ikke regne med, at enhver dessertvin passer til enhver dessert. Det rette valg af vintype kommer helt an på, hvilken dessert du serverer. Derfor opdeler vi desserter i forskellige kategorier.
Chokoladedesserter er populære - med god grund. De er ofte meget søde i smagen, og derfor har de brug for en sød vin til. Her passer blandt andet en rød dessertvin godt, men det kunne også være en rød, hvid eller tawny port, som findes i kategorien hedvin.
Frugtdesserter er mere komplicerede, da det igen kommer an på, hvilke frugter din dessert er lavet på. Har du eksempelvis lavet en citrontærte eller en anden dessert på citrusfrugter, skal du finde noget, der passer til syrligheden. Her vil en sød Riesling ofte være et godt valg, da den både matcher et højt indhold af syre og sukker.
Er du ovre i en bærdessert som en is, kompot eller en flot pavlova på sommerens bær, skal du have en lettere vin til. En sød mousserende vin vil åbne smagsoplevelsen og komplimentere de friske bær særligt godt.
Vil du servere en kage til dessert, som ikke falder i chokolade- eller frugtkategorien, kan du generelt gå på opdagelse i portvinens verden. Her findes både hvide, røde og tawny, som kan passe til mange forskellige kager. Mange af vores vine fra Tyskland, USA, Sydafrika og Ungarn er ligeledes gode til desserter med kage i fokus.
Er du i tvivl om, hvilken vin der passer til din dessert? Så tøv endelig ikke med at ringe og få hjælp fra en af vores dygtige vinkonsulenter.
Læs mere
9 varer