Pasta er en klassiker - ikke bare i Italien, men i hele verden. De fleste elsker pasta, uanset om det er en nem hverdagspasta eller en ragout, der har simret i timevis før en lækker middag lørdag aften. Men hvad skal du drikke til pasta?
Ligesom de fleste andre typer mad er det umuligt at pege på én enkelt type vin, der passer til pasta. Det kommer helt an på, hvilken pastaret du har lavet, om det skal være rød, hvid, let eller kraftig. Derfor deler vi pastaretterne op i forskellige kategorier.
Lette, lyse pastaretter med fisk, grøntsager eller en lys sauce skal generelt spises med en tilsvarende let vin i glasset. Her vil en hvidvin eller rosé være oplagt at kigge efter. Hvis du vil blive i det italienske tema, kan du gå efter en hvidvin fra Italien, der blandt andet er kendt for sin Pinot Grigio-drue.
Er du ovre i de tungere pastaretter som en god bolognese, lasagne eller en anden kraftig sauce baseret på kød, anbefaler vi rødvin. Igen er der rig mulighed for at blive i de italienske vines verden. Kig for eksempel efter en Amarone-vin på druetyperne corvina, rondinela eller molinara.
Mange pastaretter befinder sig et sted mellem de helt lette og de helt tunge. Det kunne for eksempel være en spaghetti carbonara eller en pastaret baseret på fløde eller pesto. Til disse kan du kigge efter en kraftig hvidvin eller en rosévin.
Vi har lagt pasta og salater sammen i denne kategori, da de samme “regler” for valget af vin gælder for salat. Til en let, grøn salat bør du gå efter en let hvidvin som en Sauvignon Blanc. Omvendt bør du finde en kraftigere vin, hvis der er tale om en tungere salat som for eksempel en vintersalat med kød i.
Er du i tvivl om, hvilken vin der passer til din pasta eller salat? Så tøv endelig ikke med at ringe og få hjælp fra en af vores dygtige vinkonsulenter.
Læs mere
19 varer