Vin til fjerkræ og lyst kød

Vores bedste og meget forskellige anbefalinger til kylling og and

Fjerkræ er en af danskernes yndlingsspise, og derfor er det godt at vide, hvilken vin der passer til. For som med alt andet mad kan den rette vin udfolde maden, så hele måltidet går op i en højere enhed.

Men der er forskel på, om du skal servere lørdagskylling eller juleand. Disse to kræver vidt forskellige smagsoplevelser i glasset. Derfor prøver vi at skelne mellem forskellige typer af fjerkræ.

Kylling er den store favorit i hverdagen. Det er nemt at tilberede, smager dejligt og er også sundt. Kødet i sig selv er magert og lyst - derfor anbefaler vi en vin, der ikke overdøver kyllingekødets smag. Det samme gælder kalkun og andet lyst fjerkræ.

Det oplagte er en hvidvin, og gerne en der hverken er for sød eller tør. Det kunne for eksempel være en Chardonnay eller en Riesling.

Men du kan også sagtens servere rødvin til kylling. Du skal bare huske på samme “regel” om, at den ikke må være for kraftfuld, så den overtager kødets smag. Her kan du blandt andet kigge efter en Pinot Noir eller en let Merlot.

And og andet mørkt fjerkræ skal modsat kylling akkompagneres af en kraftfuld vin. Det er, fordi andekødet er mørkere, federe og mere kraftfuldt i smagen. Altså bør vinen være det samme. Her vil vi anbefale en rødvin, som kan matche kødets fyldige smag til jul, Mortens Aften eller hvornår du nu serverer and.

Vi kunne anbefale en Amarone-vin fra det nordlige Italien eller en Côtes du Rhone fra Frankrig, hvor der er smæk på smagen. Du kan også kigge på oversøiske vine på druer som Merlot, Zinfandel eller Shiraz, der kan give den sødme og fylde, anden fortjener.

Er du i tvivl om, hvilken vin der passer til fjerkræ og lyst kød? Så tøv endelig ikke med at ringe og få hjælp fra en af vores dygtige vinkonsulenter.

Læs mere

7 varer
Sorter

7 varer