Vin til julemad

Til jul har vinen for mange familier en helt særlig plads ved middagsbordet, da en god julemiddag ikke er fuldendt uden et godt glas vin.

Julemaden består oftest af en form for fed steg, syrlig rødkål, saltet tilbehør samt søde, brunede kartofler, og derfor er det nødvendigt med en vin der kan komplimentere alle disse skalaer af smagsnuancer på én gang. 

Da der er store mængder af smag i julemaden, er det bedste vinmatch til middagsbordet juleaften en rødvin, som kan komplimentere alle elementerne på tallerkenen. Her er det afgørende at finde en rødvin, der kan klare fedmen fra stegen, syren fra rødkålen og ikke mindst sødmen fra de brunede kartofler.

Rødvin til juleaften

De klassiske vine til juleaften er blandt andet rødvine fra Rhône, Amarone eller Valpolicella, hvor sødmen og den høje alkoholprocent gør dem til oplagte vin til jul. Med dominerende noter af modne kirsebær, skovbær, lakrids, varme krydderier og et strejf af sød røg er Côtes du Rhône Villages, fra vingården La Vieilles, også en oplagt ledsager til den danske julemad. Med disse får man bagelige vine, med lange og fyldige eftersmage, som med sikkerhed vil egne sig godt til den fede julemad.

Ingen julemad uden vin

Da rigtig meget af julemaden ligger både i den fede, søde, syrlige og endda salte ende af skalaen, er det vigtigt med en vin, som vil komplimentere hele paletten, for at vinen ikke overdøver maden og omvendt. Derfor skal vinen helst besidde karakterer af alle elementerne i julemaden.

Er du i tvivl om, hvilken vin du skal drikke til netop din julemad juleaften? Så tøv endelig ikke med at ringe og få hjælp fra en af vores dygtige vinkonsulenter.

Læs mere

8 varer
Sorter

8 varer