Vin til oksemørbrad

De fleste værdsætter et lækkert og veltilberedt stykke oksemørbrad. Allerbedst er det, hvis det serveres i selskab med et rigtig godt glas vin.

Den kraftige og intense smag i kødet bør mødes med en vin, der passer godt til netop den smag og intensitet. Nedenfor kan du blive lidt klogere på, hvad der er godt at have in mente, når man skal vælge vin til oksemørbrad. Husk, at du altid er meget velkommen til at ringe til os og få vejledning af en af vores kompetente vinkonsulenter.

Hvilken vin skal man vælge til oksemørbrad?

Hvilken vin, der er den bedste vin til oksemørbrad, er dog ikke så simpelt. Det afhænger meget af, hvordan kødet er marineret og tilberedt. Ligeledes har det også betydning, hvilket tilbehør mørbraden ledsages af. Generelt er det en god ide at gå efter en rødvin. En god rødvin går man næsten aldrig galt i byen med, når man skal servere et lækkert stykke kød. Et klassisk rødvinsvalg, som passer til det meste mørbrad og tilbehør, vil være en god fransk vin, som vi forhandler en del forskellige af.

Tænk over tilbehør og tilberedning

Tilbehør og tilberedning har som nævnt betydning for, hvilken vin der egner sig bedst til mørbraden. Vælger du en saftig oksemørbrad, serveret med en tyk smagfuld sovs samt lidt kartofler, skal vinen passe til netop kødets saftighed samt tilbehøret. Her vil en fyldig vin, som f.eks. en Syrah fra Frankrig, være et godt bud.

Vælger du derimod at marinere mørbraden og grille den, opstår en helt anden smag og dermed også et andet behov for vin. Her er det en god idé at vælge en vin, som er smule kraftigere. Den grillede smag går nemlig rigtig godt sammen med en lidt mere kraftig vin. Her kan du derfor med fordel gå med en Amarone fra Italien.

Læs mere

35 varer
Sorter

35 varer