Vin til ost

Ostebordet gør endnu større lykke med den rette vin 

Ost og vin går hånd i hånd. Med undtagelse af osten på morgenbordet er det nærmest en synd at servere en god ost uden et godt glas vin til. Men hvad er et godt glas vin til ostebordet? Det kommer helt an på, hvilke oste der er på ostebordet. 

De fleste tror, at der skal rødvin til ost, men i mange tilfælde er hvidvin faktisk bedre. Endelig er der oste, som vil komplementeres allerbedst af en port eller sherry.

Det er altså ikke helt let at finde vinen til ostebordet. For at gøre det lidt lettere, opdeler vi oste i de mest almindelige kategorier for at give et bud på, hvad du skal drikke til.

Friskoste som gedeost går godt med tørre hvidvine, for eksempel en Sauvignon Blanc.

Hvidskimmeloste som brie og camembert må gerne ledsages af en hvidvin. Det kan være en Chardonnay eller Chenin Blanc. Eller du kan vælge en mousserende vin som tør champagne for et mere festligt match.

Blåskimmeloste kan både spises sammen med hvidvin, rødvin og port. Det kommer an på, hvor stærk osten er. I den milde ende vil en tysk Riesling være lækker til, mens en stærk blåskimmelost skal have mere sødme i glasset. Her er en “frugtbombe” af en rødvin eller en Ruby, Tawny eller hvid port gode bud.

Faste oste som parmesan, primadonna, manchego og cheddar kan også matches med både hvid og rød. Er du til hvidvin, skal du gå efter en tør og fyldig variant. Det kan være en Chardonnay fra Bourgogne eller en Sauvignon Blanc fra Sancerre. Er du mere til rødvin, kan du eksempelvis vælge en vin lavet på Pinot Noir eller Nebbiolo.

Er du i tvivl om, hvilken vin der passer til dit ostebord? Så tøv endelig ikke med at ringe og få hjælp fra en af vores dygtige vinkonsulenter.

Læs mere

8 varer
Sorter

8 varer