En lækker pizza på en autentisk italiensk restaurant bør på alle måder akkompagneres med et rigtig godt glas vin. Den rette vin fuldender på mange måder den lækre smagsoplevelse, som italienerne er eksperter i at fremtrylle i det italienske køkken. Læs med her og bliv inspireret til at vælge en god vin til din pizza.
Hvilken vin drikker man til pizza?
Ikke alle typer vin passer til alle typer pizza. Når du står og skal vælge, hvilken vin du vil servere til din pizza, er det afgørende, hvilket fyld der pryder pizzaens top. Der er stor forskel på, om du serverer en pizza med parmaskinke, øksekød, fisk eller grøntsager på. Så det første gode og vigtige råd, når man vil finde den rette vin til sin yndlingspizza, er at tænke over, hvilket fyld der skal på toppen. Vinen skal gå godt i spænd med den topping, du fylder på, og det er derfor vigtigt at finde en god vin, som hverken overdøver pizzaen eller selv bliver overdøvet af den.
Rødvin til pizza
Har du valgt en pizza med bresaola eller en kraftig gorgenzola, vil en rødvin være et godt bud på en vin, som passer godt til den type pizza. Du kan f.eks. med fordel vælge vores italienske Sontuoso Toscana Sangiovese, som er en rødvin, der passer rigtig godt til det meste.
Hvidvin til pizza
Vælger du en såkaldt Pizza Bianco, en hvid pizza, hvor tomatsovsen er skiftet ud med en frisk hvid smøreost eller ricotta, kan det være en fordel at vælge et glas hvidvin hertil. Det kan være en kartoffelpizza eller en anden lækker grønsagspizza. Har du valgt en klassisk Pizza Margherita kan du også sagtens servere hvidvin til. Vælg f.eks. en Sauvignon Blanc.
Læs mere
2 varer