Blinis med friske stenbiderrogn, urtecreme og dild er en simpel spise men alligevel noget helt særligt og meget luksuriøst. Oplevelsen af denne delikatesse, hvad end den serveres med blinis, østers eller alene, bliver især fuldendt, hvis man har det helt rigtige glas vin ved sin side. Den lyserøde rogn kaldes også for den danske kaviar, hvilket netop er på grund af sin friske og en lille smule salte smag. Ingen kaviar eller rogn uden en dejlig vin til.
Hvilken vin passer til stenbiderrogn?
Den fine og friske smag fra stenbiderrogn går særligt godt sammen med et glas vin, der ligeledes har en frisk og let smag. Det er vigtigt, at vinen ikke overdøver den sarte smag fra stenbiderrognen, men derimod netop kan bidrage til at fremhæve den. Vælg derfor gerne en hvidvin med en let krop og en mild syrlig smag. Du kommer f.eks. aldrig til at gå galt i byen med en god Riesling, der netop er kendt for at være en frisk og let syrlig vin.
Champagne til stenbiderrogn
Vil du på ingen måde gå på kompromis og kun have den bedste vin til din stenbiderrogn, så skal du naturligvis gå efter en rigtig god champagne. Boblerne vil straks udgøre et spændende og eksklusivt element til din servering. Hos Wines & Co forhandler vi mange forskellige champagner, og vi går meget op i, at vores udvalg af champagne kun består af de allerbedste af slagsen. Der er meget forskel på champagne, og det er forskelligt, hvordan de hver især ser ud, smager samt hvad de egner sig bedst til. Tag et kig i vores sortiment her og bliv klogere på, hvilken champagne du har lyst til at servere til din stenbiderrogn.
Læs mere
46 varer