Italienske vine

Dejlige karakterfulde vine, som komplimenterer mange forskellige madretter


Der dyrkes vin stort set alle steder i Italien og nogle af verdens største vine stammer herfra. Mest af alt, er italiensk vin dog mest kendt for sin enorme diversitet.

I det rigere, nordlige Italien er det særligt prestigiøse vine fra regionen Piemonte, som har fanget verdens opmærksomhed. Barolo og Barbaresco er verdenskendte navne, og står bag store, lagringsværdige vine, mens Langhe Nebbiolo og Barbera er tilgængelige, solide hverdagsvine, som er eminente til klassiske retter som pizza og pasta. Der laves også skønne friske, hvidvine på Arneis-druen, samt mousserende vine

Det måske mest populære vinområde i det nordlige Italien, er dog Veneto ved Gardasøen, hvor der laves Amarone og Ripasso, på tørrede druer. Det giver kraftige, frugtige vine, som er meget runde i stilen med begrænset syre og tannin. Disse er bestemt også lagringsværdige, men kan med fordel nydes unge. 

I midten af landet er Toscana Italiens største vinproducerende region, kendt for Brunello di Montalcino, Chianti Classico, Super Toscanere og et væld af øvrige vine, primært på Sangiovese-druen, men også internationale druesorter såsom Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Vinene fra Toscana er ekstremt populære hos danskerne, som i stort antal rejser til regionen hvert år om sommeren. 

Længere mod syd har særligt vine fra Italiens hæl, Apulien, gjort sit indtog på det danske vinmarked med vine på Primitivo-druen, der er identisk med den amerikanske Zinfandel. Primitivo-vine er oftest kraftige, tætte vine med masser af frugtsødme, krydderier og en rund mundfornemmelse uden for meget syre og tannin.

Sammen med Frankrig er Italien verdens største vinproducent, og vores sortiment er helt naturligt stærkt præget af italienske vine.

Læs mere

4 varer
Sorter

4 varer